תכנון החופשה
רגע לפני שאתם מתיישבים להזמין את החופשה הקרובה, בדקו מה הסכום העומד לרשותכם. קחו בחשבון שהסכום צריך לכלול טיסה (אם מדובר בחופשה בחו"ל), נסיעות, לינה, אוכל ושתיה, פעילויות, עלויות כניסה לאתרים וקניות.
לחופשה יש לחסוך כסף מראש. במידה ולא עשיתם זאת – שימו לב – לקיחת הלוואה אינה פתרון.
אם תקחו הלוואה כדי לצאת לחופשה שאתם לא באמת יכולים להרשות לעצמכם, העומס הכלכלי רק יגבר ובכל חודש מחדש תקבלו תזכורת כואבת ומעיקה להחלטה שלכם. הקושי שלכם לסגור את החודש יעמעם עד מאוד את חוויות החופשה, טובות ככל שיהיו.
שוק התיירות ברשת אקטיבי וסוער במיוחד, לכל יעד ולכל נושא יש אתרים ואפליקציות רבות. המטרה של כולם היא לעודד אתכם לסגור עסקה באתר בו אתם מבקרים או דרכו, על מנת שבעלי האתר יוכלו ליהנות מעמלה.
טריקים שיווקיים למכירת מוצרי תיירות ברשת:
" נותר חדר אחרון בלבד", או "50 איש מסתכלים על החדר הזה כרגע" הם רק כותרות צעקניות, אל תתרגשו מהם יותר מדי ואל תחפזו בקבלת ההחלטות – אלו אמצעי שיווק המיועדים להלחיץ אתכם לסגור את עסקה.
תעלולי השיווק מחדש (remarketing) של חברות התיירות יעילים במיוחד, לאחר שחיפשתם מלון או טיסה, יתחילו לרדוף אחריכם מבצעים אטרקטיביים בכל אתר אחר אליו תגלשו. כניסה שניה לאותו אתר יכולה לשנות עבורכם באופן ספציפי את מחיר העסקה. יכולות אלו נובעות משתילת "עוגיות" בדפדפן (cookies) שלכם כאשר נכנסתם לאתר לראשונה, עוגיות אלו מאפשרות למשווק לעקוב אחריכם, לזהות אתכם כלקוח רציני ומעוניין ולהעלות את המחיר בהתאם.
טיפ: גילשו בחלון incognito בדפדפן (לחיצה על ctrl+shft+N תפתח לכם טאב שלא ניתן לעקוב אחריו) רודפים אחריכם עם מבצעים? מחקו cookies בדפדפן.
הזמנת החופשה
זהו השלב בו מחפשים את הטיסות הזולות, הדילים האטרקטיביים והמלונות שבמבצע. בין אם אתם מקדימים להזמין חופשה או שאתם אנשים של הרגע האחרון – האתרים הבאים משווים בין מחירי אתרי התיירות השונים, בדיוק כמו שעושה אתר זאפ עבור מוצרים:
אתרי השוואת מחירי טיסות
Kayak
Skyscanner
Alice
טיפ: בעידן טיסות הlow cost- יש חשיבות רבה לקריאה מוקפדת של האותיות הקטנות – מהם תנאי הטיסה ואפשרויות הביטול, האם המחיר כולל הטסת מטען, מה גודל ומשקל המזוודה שניתן להעלות לטיסה והאם מוגש בטיסה אוכל.
אתרי השוואת מחירי חבילות נופש
טרווליסט
זאפ טרוול
xplorer
טיפ: בעת השוואת חבילות חופש שימו לב באילו בתי מלון יש אפשרות ללינה חינמית של ילדים. באילו חבילות יש חדרים משפחתיים ומה הגיל המקסימלי לילד – פרמטרים אלו יכולים להשפיע רבות על המחיר הסופי.
חיפוש מקום לינה
ישנם אתרים רבים המאפשרים לקבל את המחיר הטוב ביותר ללינה בבתי מלון ברחבי העולם. עם זאת קיימים פתרונות לינה זולים יותר ובעלי יתרונות רבים.
החלפת בתים – בפייסבוק יש קבוצות שונות בהן משפחות מציעות להחליף בתים לצורך חופשה, הן בארץ והן בחו"ל. חפשו "החלפת בתים" ונסו את מזלכם, שווה לנסות גם אם נראה לכם ששום ישראלי לא מתגורר במקום אליו אתם מתכננים לנסוע.
Airbnb – אתר המאפשר הזמנת לינה בבתים פרטיים. לינה בבית פרטי בדרך כלל תהיה זולה יותר ממלון ותאפשר הכרות עם יעד הנסיעה, ממש כאילו אתם גרים בו לזמן קצר.
טריפ אדוויזר – המילון של בתי המלון, כולל פרטים על בתי המלון, המלצות של לקוחות ודירוגים של מרבית בתי המלון בעולם. באמצעות חיפוש באתר ניתן להשוות מחירי לינה במנועי התיירות המובילים.
אתר בית המלון – בחרתם כבר את המלון שאתם רוצים? לפני ההזמנה כנסו לאתר של המלון ובדקו האם ניתן להזמין חדר זהה בעלות נמוכה יותר.
טיפ: על מנת שלא תהיו מופתעים, קראו היטב את תנאי המחיר, האם המחיר המוצג כולל מע"מ או לא, האם כולל מיסים מקומיים אחרים. הדבר רלוונטי גם להזמנת חדר במלון בישראל דרך אתרים כמו בוקינג. שימו לב גם לתנאי הביטול, אם אתם חוששים משינויים של הרגע האחרון הימנעו מלסגור עסקה שבעת ביטול לא תקבלו החזר כספי.
בניית תקציב לחופשה
אחרי שהגדרתם תקציב לחופשה והזמנתם את הטיסה והמלון או את חבילת הנופש, הגיע הזמן לבנות תקציב מפורט לחופשה. הורידו לכם את הגיליון האקסל הייעודי שלנו ותכננו את העלויות הצפויות לכל אחד מימי החופשה. אל תשכחו לכלול: טיסה, מלון, נסיעות, ביטוח, אוכל, שיחות בנייד ועלויות חבילת גלישה, מופעים, פעילויות, כניסה לאתרים, טיולים מודרכים, רכב וקניות אם אתם מתכננים לעשות כאלו בזמן החופשה.
טיפ: קחו אתכם כרטיס נטען ובו הכסף שייעדתם מראש לחופשה. הדבר יאפשר לכם לנפוש בתקציב אותו קבעתם – ולהימנע מהפיתוי לגהץ את הכרטיס עוד ועוד, בלי חשבון.
שומרים על הכיס בזמן החופשה
החופשה עצמה היא המאני טיים שלכם, הדרך בה תתנהלו בחופשה תגדיר כמה היא באמת תעלה לכם.
בסיומו של כל יום בדקו כמה כסף אותו הוצאתם ותכננו את ההמשך בהתאם, 3 אפליקציות שיסייעו לכם במלאכה:
Trabee Pocket (אנדרואיד,IOS) – אפליקציה במאפשרת לקבוע תקציב ובפשטות להוסיף הוצאות לפי קטגוריות ליום. שדרוג בתשלים מאפשר גם יצוא של הנתונים.
Trail Wallet (IOS) – תקציב יומי ומעקב קל אחר ההוצאות, כולל דוחות מסכמים פשוטים להבנה, הצגת ההוצאות לחמשת הימים האחרונים, הצגת התקציב שלא נוצל ברמה יומית ועוד.
Splitwise(אנדרואיד, IOS) – באפליקציה זאת תוכלו להגדיר תקציב לטיול ולרשום את ההוצאות. בכל רגע תוכלו לראות איפה אתם עומדים ביחס לתקציב שהגדרתם.
טיפ: בחנו את היחס בין התכנון לבין ההוצאות בפועל, בתדירות יומיומית. חרגתם? השתוללתם? שנו את התכניות לימים הקרובים בהתאם, ובחרו בפעילויות שעולות פחות.
בתום החופשה ואחרי שכל ההוצאות יורדות מכרטיס האשראי – נתחו את העלות האמיתית של החופשה. תוכלו ללמוד לתקצב טוב יותר כל חופשה עתידית.
חופשה נעימה!