התקופה הסטודנטיאלית  מוכרת כתקופה של מאבק כלכלי בין ההוצאות הנמוכות, תוצאה של שעות הפנאי המועטות אותן ניתן להקדיש לעבודה, לבין הוצאות נפוצות שמרובן לא ניתן להימלט. לצד זאת, סטודנטים רבים נופלים במלכודת של הוצאות סמויות שנראות זניחות במבט ראשון, אולם מצטברות לסכום נאה מנתח התקציב של הסטודנט הממוצע.
אם גם אתם מאלו שבסיום כל חודש מנסים להבין לאן נעלם לכם כל כך הרבה כסף – המאמר הזה הוא בשבילכם:

ההוצאה הבסיסית ביותר – אוכל

יום לימודים ממושך דורש היערכות מבחינה קולינרית. מי שלא נערך לכך מראש, ימצא את עצמו מוציא כסף על רכישת כריכים ומזון נוסף בקמפוס. גם על קפה סטודנטים רבים לא חוסכים, כאשר ההוצאה נראית כסמלית ומינורית, במהלך הסמסטר העלות מצטברת לסכום לא סמלי בכלל.

הדרך לחסכון בתחום הזה הינה פשוטה ביותר ודורשת בעיקר התארגנות אישית:
הקפידו להביא אתכם מהבית מזון שיספיק לכם ליום הלימודים, ואל תסתפקו רק בכריכים ופירות: במקום להוציא כ-30 ₪ על ארוחה חמה בקפיטריה, ליום לימודים ארוך במיוחד אפשר להיערך ולהצטייד בקופסה עם אוכל מבושל. בחלק נכבד ממוסדות הלימודים תוכלו למצוא מכשירי מיקרוגל המיועדים לשימוש הסטודנטים ויסייעו לכם ליהנות מארוחה חמה בלי שתידרשו להוצאה נוספת בקמפוס. בימים חמים אפשר להיעזר בצידנית רכה אישית לאחסן את האוכל.

אין רע בלפרגן לעצמכם קפה הפוך מדי פעם, אולם הקפידו שזה לא יהפוך להרגל תדיר. אם אתם מאלו שזקוקים לתדלוק קבוע של מנת הקפאין שלכם (תופעה אופיינית בקרב סטודנטים), בחלק לא מבוטל ממוסדות הלימוד מוצעים מיחמים או מתקנים אחרים לשירות הסטודנטים, המספקים אפשרות להכנת שתייה חמה. התוצאה – חיסכון של עשרות ₪ בחודש, והרבה מעבר לכך בסמסטר.

סקר: כמה כוסות קפה אתם שותים?

 

הוצאות ייחודיות לתקופת הבחינות

הגיעה תקופה הבחינות ואתם כבר לא מתייצבים כל יום לשיעורים, אבל כן יושבים בדירה השכורה ולומדים. אחרי שהסתיימה התקופה המעיקה בה בקושי הוצאתם את האף מהבית ומהספרים, לא ביליתם וחסכתם אפילו בהוצאות של נסיעות – מגיע חשבון החשמל ומפתיע אתכם: בזמן שישבתם ולמדתם, המזגן דלק שעות נוספות, לצד האורות ומכשירי חשמל נוספים, וככה למדתם שיעור נוסף: שהייה ממושכת בבית עולה לא מעט, במיוחד בתקופות קיצוניות מבחינת מזג אוויר דוגמת תקופות הבחינות – שאחת מהן חלה בתקופה שדורשת חימום מאסיבי והשנייה בתקופה שדורשת קירור מאסיבי.

גם כאן ניתן לחסוך בקלות אם רק תצאו מהקופסה – תרתי משמע: שבו ללמוד בספריה, קבעו עם חברים ללמוד ביחד במוסד הלימודים באחת מכיתות הלימוד שריקות בתקופה זו. אפילו לשבת עם הספרים בבית קפה לעתים ישתלם יותר מאשר שהות ממושכת בבית. 

לוקחים פסק זמן מעבודה? זה עולה לכם!

קשים חייו של סטודנט עובד, במיוחד בשנה הראשונה לתואר ולא רק. העומס בלימודים לעתים מוביל לבחירה בלקיחת פסק זמן מהעבודה הסטודנטיאלית וחיפוש אחרת כאשר העומס שוכך. זכרו שבתקופה שאינכם עובדים, תדרשו לשלם את דמי הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות ישירות מכיסכם, עלות של 125 ₪ לחודש. זוהי עלות לא מאוד גבוהה, אבל מיותרת, ובמידה ותעבדו אפילו יום אחד במהלך חודש קלנדרי, תשולם ע"י המעסיק. זכרו זאת לפני שאתם בוחרים לעזוב את מקום העבודה, ובדקו קודם לכן אפשרות להורדת היקף המשרה.

אתם סטודנטים עובדים עם לוח זמנים עמוס?

התקופה הסטודנטיאלית מהווה ירידה לצורך עליה – אחרי שתצלחו את התקופה בשלום, תוכלו לעבוד במשרה מלאה כאשר ההשכלה שרכשתם תסייע לכם בכך. עד אז, זכרו שדין פרוטה כדין מאה, על אחת כמה וכמה אם ההכנסות שלכם דלות מלכתחילה. אל תקלו ראש בהוצאה שנראית זניחה ושולית, וזכרו ש-10 ₪ ביום מצטברים לכ-300 ₪ בחודש, ול-3650 ₪ בשנה.

מאמרים קשורים

זה שווה לך!
זה שווה לך!

מגוון קורסים דיגיטליים בהתנהלות כלכלית נבונה... קרא עוד על זה שווה לך!

התנהלות כלכלית בדרך לתואר
התנהלות כלכלית בדרך לתואר

| כתב/ה: שרון לוין

דברים שכדאי לעשות כדי לחסוך בהוצאות בזמן... קרא עוד על התנהלות כלכלית בדרך...

דואר אלקטרוני






    איפוס סיסמא



      אינך רשום? אנא מלא את השדות הבאים
      הרשם ויהיה אחד מאלפי החברים שלנו, אנו מתחייבים לתכנים הולמים ומותאמים אישית עבורך, כמו כן תוכל להגיב באתר ולשלוח סיפורים.

        בחר תפקיד
        פעמונים עונים
        בשירות "פעמונים עונים" תוכלו לקבל מענה לשאלות בנושא כלכלת המשפחה.

        לידיעתכם, המידע והתשובות הניתנות הינם כלליים וחלקיים בלבד ואינם באים להחליף ייעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של הפונה. אם החלטת לפעול על בסיס מידע זה, חלה עליך האחריות המלאה והבלעדית לפעולתך ותוצאותיה ולא תחול כל אחריות על ארגון פעמונים או מי מטעמו.

          צור איתנו קשר / אנא מלא את השדות הבאים