כמות המידע שמאחסן המוח שלנו היא מדהימה. שמות, מחירים, מטלות, ואינספור פריטי מידע אחרים. לכן, מפתיע מאוד לגלות שמרבית הישראלים אינם יודעים מהי ההכנסה החודשית הממוצעת שלהם וכמה הם מוציאים בחודש. הרבה הסברים ניתנו לתופעה, החל בעומס מידע בחברה המודרנית, דרך מורכבות המספרים שיש לִסְכוֹם וכלה ב"שיטת הבת יענה" הנפוצה להתעלמות מביצוע מטלות לא נוחות.

אי ידיעת המצב אינה פוטרת מעונש

מניסיוננו, ישנם פערים לא מבוטלים בין מה שמשפחות ויחידים סבורים שהם מכניסים ומוציאים ובין מה שקורה במציאות. משפחות רבות מודעות לכך שאינן יודעות מהו מצבן הכלכלי לאשורו, אולם גם בקרב משפחות שסבורות שהן כן יודעות מה מצבן הכלכלי קיימים פערים לא מבוטלים בין הערכת המשפחה למצב בפועל.

כך למשל, בקרב המשפחות שליווינו בשנת 2013, הפער בהוצאות החודשיות הממוצעות בין מה שהעריכו המשפחות כהוצאותיהן ובין ההוצאות בפועל עמד על כ-3,400 ₪ בממוצע.

ברור לכל שקבלת החלטות כלכליות המתבססות על מידע שגוי עלולה להביא לתוצאות הרסניות. הבנת המצב האמתי לעומק היא קריטית למעוניינים לשלוט במצבם הכלכלי ולקבל החלטות נכונות.

"יהיה בסדר"? לא אם לא תגרמו לכך

נכון, המצב הכלכלי במדינה לא תמיד קל, המחירים גבוהים, הרגולטור לא מסדיר את מה שהוא שצריך להסדיר, הבנקים מעודדים לצרוך עוד ועוד הלוואות ותמיד יש את מי להאשים.

אבל בואו נשים רגע בצד את הגורמים החיצוניים ונדבר על עצמנו. רבים מאתנו בוחרים לחיות בנוחות מתוך הנחה ש"יהיה בסדר". אנו מרבים להסתמך על בונוסים ומתנות עתידיות, אוהבים לחיות "כאן ועכשיו", ובעיקר: רגילים לחיות במינוס כי כך כולם חיים וכי "אין ברירה".

בסקרים שערכנו התברר שמשפחות מאמינות שתוספת של 2,000 ₪ להכנסות החודשיות תביא אותן לאיזון כלכלי. המעניין הוא שאין קשר בין מה שמשפחות אלה מרוויחות ובין הסכום שלדעתן חסר להן.

ל "חיים הטובים" ישנו צד אחר נעים פחות. התנהלות שכזאת גורמת לעתים לתחושה שאין לנו שליטה על מה שנכנס לחשבון הבנק וגם לא על מה שיוצא ממנו ויוצר תחושה שהכסף אותו הרווחנו בעבודה קשה – "נעלם". מבלי שנשים לב, אנחנו מתרגלים לחיות במינוס ולוקחים מידי פעם הלוואה לכסותו. התוצאה עשויה להיות הרסנית: חובות שמהם קשה להתאושש.

אז בין אם אתם סבורים שאתם יודעים מהו מצבכם הכלכלי ובין שאתם יודעים שאינכם יודעים, קבלת אחריות על ההתנהלות הכלכלית מתחילה בהבנת מצבכם האמתי.

 

ל"בחן את עצמך: איך אתם מתנהלים כלכלית"

להכנת שיקוף

מאמרים קשורים

אנחנו מרוויחים יפה, אז איפה הכסף?
אנחנו מרוויחים יפה, אז איפה הכסף?

התחושה שהכסף אותו הרווחנו החודש בעבודה... קרא עוד על אנחנו מרוויחים יפה,...

בחן את עצמך: יש לך מינוסים?
בחן את עצמך: יש לך מינוסים?

קרא עוד על בחן את עצמך: יש לך...

דואר אלקטרוני






    איפוס סיסמא



      אינך רשום? אנא מלא את השדות הבאים
      הרשם ויהיה אחד מאלפי החברים שלנו, אנו מתחייבים לתכנים הולמים ומותאמים אישית עבורך, כמו כן תוכל להגיב באתר ולשלוח סיפורים.

        בחר תפקיד
        פעמונים עונים
        בשירות "פעמונים עונים" תוכלו לקבל מענה לשאלות בנושא כלכלת המשפחה.

        לידיעתכם, המידע והתשובות הניתנות הינם כלליים וחלקיים בלבד ואינם באים להחליף ייעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של הפונה. אם החלטת לפעול על בסיס מידע זה, חלה עליך האחריות המלאה והבלעדית לפעולתך ותוצאותיה ולא תחול כל אחריות על ארגון פעמונים או מי מטעמו.

          צור איתנו קשר / אנא מלא את השדות הבאים