איך נוצר המינוס בבנק? בראש שלנו. אכן, מינוס בבנק הוא בראש ובראשונה תוצאה של התנהלות מחשבתית. כדי לשנות את הפעולות שאנחנו עושים ולהקנות לעצמנו הרגלים חדשים, חייבים לשנות את צורת החשיבה שאליה התרגלנו. אז קדימה – הבה נפרק אחת לאחת את המחשבות שיוצרות לנו את המינוס.
"החיים זורמים ואנחנו איתם, הדברים יסתדרו מעצמם"
החיים אולי זורמים, אבל כדי שגם מצב תזרים המזומנים שלנו יהיה תקין עלינו להבין שתכנון קודם לכול. ההתנהלות הכלכלית של כל משפחה, בדיוק כמו כל עסק או ארגון כלכלי, חייבת להתבסס על שיטתיות שבבסיסה תכנון ובקרה.
"אני רוצה משמע אני יכול" ("בא לי")
אחד ההבדלים בין ילדים לבוגרים היא ההבנה שלפעמים מה שאנחנו רוצים שונה ממה שאנחנו יכולים. מבוגר אחראי חי על פי היכולות שלו. אני אולי מאוד רוצה יגואר חדשה מהניילונים, אבל כרגע אסתפק במאזדה 3 בת חמש, כי זה מה שאני יכול. אולי, אם אתנהל נכון, אצליח בעתיד לרכוש את היגואר, אבל אם ארכוש אותה כעת סביר להניח שהיא תעוקל עם הבית בגלל החובות שיצטברו.
"לכולם יש, למה שגם לי לא יהיה?"
הדשא של השכן אולי ירוק יותר, אבל בסוף החודש מי שמשלם את חשבון המים זה אנחנו ולא השכן. לכן, מבוגר אחראי מנהל את התקציב שלו בהתאם למה שהוא, ולא השכן, מרוויח.
"זה הכול בגלל הממשלה/הבוס/המצב"
אולי זה נכון, ואין ספק שאם הבוס יחליט לתת לי מענק חודשי נדיב המצב ישתפר, אבל זוהי המשפחה שלנו ולכן גם האחריות היא שלנו.
"אין מה לעשות"
החדשות הטובות הן שיש מה לעשות – ממש עכשיו.
אז…מה לעשות?
- קחו דף או פתחו מסמך במחשב והכינו טבלת הכנסות והוצאות חודשית.
- רשמו את ההוצאות החודשיות שלכם בכל סעיף וסעיף. היעזרו בדפי החשבון, פירוט כרטיסי האשראי והחשבונות שאותם שילמתם. אל תשכחו להכניס את ההוצאות שעבורן שילמתם במזומן.
- קבלו החלטה על סעיף הוצאה אחד שבו תקצצו כבר בחודש הזה.
- התחייבו בפני עצמכם – הכוח להצליח הוא בידיכם!
וזכרו: מחשבות חיוביות – יוצרות מאזן חיובי בבנק.