כולנו מייחלים לאריכות ימים בבריאות טובה במשמעות באהבה ובנחת…אמן…

לפני כעשור שמעתי בתוכנית רדיו סיפור על רעיה נאמנה שבן זוגה הלך לעולמו. כאשר היא באה לבנק כדי להוציא כסף, כדי לשלם את הוצאות הקבורה ובניית המצבה לבן זוגה היקר, נאמר לה שחשבונם המשותף מוקפא ולא ניתן להוציא ממנו שקל עד להצגת צו ירושה או צו קיום צוואה!!!

מיד התייצבנו רעייתי ואני בסניף הבנק שלנו וחתמנו יחד בחשבוננו המשותף על טופס אריכות ימים, סעיף היוותרות בחיים. לפני כחודש ביקשתי לבדוק אם העניין מצוין בחשבוננו ואם צריך לחדש את החתימה, והסתבר שמשום מה הם לא מוצאים את החתימה – צריך להביא את תיק הלקוח מהארכיון…

זוגות רבים בישראל פותחים חשבון בנק משותף. חשבון כזה עשוי להיות גם פתרון להורים מזדקנים המבקשים להיעזר בילדיהם בניהול כספם. עם זאת רובנו לא בהכרח מודעים לטופס אריכות ימים, סעיף היוותרות בחיים, שאמור להופיע כחלק מטופס פתיחת החשבון ולתת מענה במקרה שאחד מבני הזוג נפטר.

מטרת הטופס היא להימנע מהקפאת החשבון בעקבות פטירת אחד מהשותפים בחשבון, ולאפשר לבן הזוג שנותר בחיים למשוך כספים מהחשבון רק כדי לבצע פעילות שגרתית ושוטפת בחשבון (לא פעילות בניירות ערך ובחסכונות), זאת עד להוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה.

יש לזכור שהטופס אינו מאפשר לבן הזוג שנותר בחיים ל"רוקן" את החשבון כי הרי הכספים הם חלק מעיזבונו של הנפטר. אם בן הזוג שנותר בחיים משך כספים מהחשבון, הוא עלול להיתבע להחזירם ולחלקם בהתאם לצו ירושה או לצו קיום צוואה.

אם בני הזוג לא חתמו על טופס אריכות ימים, במקרה של פטירת אחד מבעלי החשבון, הבנק מחויב להקפיא את הפעילות בחשבון עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה, דבר שעלול להימשך מספר חודשים.

כדאי לברר בעת פתיחת חשבון משותף מהי המשמעות שנותן הבנק שלכם לטופס זה וכיצד הוא פועל בעת פטירת אחד מהשותפים בחשבון. כמו כן חשוב לציין שלרוב הטופס הזה מהווה ברירת מחדל, ולכן, בעלי חשבון משותף המבקשים שבעת פטירתם הבנק ינהג באופן שונה מהאמור בטופס אריכות ימים, צריכים לציין זאת בעת פתיחת החשבון או בכל מועד אחר.

מומלץ לבעלי חשבון בנק משותף שחתמו על טופס אריכות ימים לוודא שהטופס בתוקף ולבדוק עם הבנק אם ומתי צריך לחדש את החתימה על הטופס.

כדאי לציין שהסעיף רלוונטי רק במקרה שיש בחשבון בעלים נוספים ואינו תקף לגבי ייפוי כוח, אם ניתן, שהרי תוקפו פג עם מותו של בעל החשבון.

מאמרים קשורים

סיוע כספי לילדים על ידי הורים בגיל השלישי
סיוע כספי לילדים על ידי הורים בגיל השלישי

| כתב/ה: נחמה יסלזון

הסיוע של הורים בגיל השלישי לילדיהם. אינו... קרא עוד על סיוע כספי לילדים על...

בחן את עצמך: מושגים בסיסיים בבנקאות
בחן את עצמך: מושגים בסיסיים בבנקאות

מה אתם יודעים על המערכת הבנקאית? קרא עוד על בחן את עצמך: מושגים...

דואר אלקטרוני






    איפוס סיסמא



      אינך רשום? אנא מלא את השדות הבאים
      הרשם ויהיה אחד מאלפי החברים שלנו, אנו מתחייבים לתכנים הולמים ומותאמים אישית עבורך, כמו כן תוכל להגיב באתר ולשלוח סיפורים.

        בחר תפקיד
        פעמונים עונים
        בשירות "פעמונים עונים" תוכלו לקבל מענה לשאלות בנושא כלכלת המשפחה.

        לידיעתכם, המידע והתשובות הניתנות הינם כלליים וחלקיים בלבד ואינם באים להחליף ייעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של הפונה. אם החלטת לפעול על בסיס מידע זה, חלה עליך האחריות המלאה והבלעדית לפעולתך ותוצאותיה ולא תחול כל אחריות על ארגון פעמונים או מי מטעמו.

          צור איתנו קשר / אנא מלא את השדות הבאים